Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη για τα Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1

Ο ήλιος δύει τελικά για τα Windows Phone 8.1. Η Microsoft τερματίζει επίσημα την υποστήριξη για το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1, μετά από τρία χρόνια απο την εισαγωγή του. Εκατομμύρια χρήστες με τηλέφωνα Windows Phone 8.1 θα σταματήσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας, ενημερώσεις λογισμικού, δωρεάν ή πληρωμένες υποστηριζόμενες επιλογές υποστήριξης ή online τεχνική υποστήριξη.

Τα Windows Phone 7 κυκλοφόρησαν το 2010 ως επίσημη απάντηση της Microsoft στο iPhone και το Android. Εν τω μεταξύ, τα Windows Phone 8.1 ήταν η τέταρτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για κινητά και ήταν μια μεγάλη ενημέρωση για το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 της Microsoft. Τα Windows Phone 8.1 συμπεριέλαβαν τον ψηφιακό βοηθό της εταιρίας Cortana στο τηλέφωνο για να τα βάλει με τη Siri της Apple και το Google Now.

Η Microsoft εξακολουθεί να υποστηρίζει τα Windows 10 Mobile, αλλά το ποσοστό των πραγματικών χρηστών εξακολουθεί να είναι ελάχιστο σε σύγκριση με το Android και το iOS. Το 99,6% των νέων smartphones τρέχουν Android ή iOS, σύμφωνα με την Gartner.