Η αναγνώριση μουσικής στο Google Assistant διαθέσιμη τώρα σε μη-Pixel κινητά

Whats-this-Song-Assistant

Στην εκδήλωση του Pixel τον Οκτώβριο, η Google εισήγαγε μια νέα λειτουργία ακρόασης μουσικής χωρίς σύνδεση, η οποία θα ανιχνεύει αυτόματα το τραγούδι που παίζει κοντά σας. Στην ίδια εκδήλωση, η Google ανέφερε ότι το χαρακτηριστικό γενικής αναγνώρισης στον Google Assistant θα κυκλοφορούσε και σε μη Pixel τηλέφωνα.

Παρόλο που η αναζήτηση Google Voice (Google Now) είχε αυτή τη λειτουργία, για κάποιο λόγο έλειπε απο τον βοηθό μέχρι να κυκλοφορήσει το Pixel 2 και το Pixel 2 XL. Εάν έχετε ορίσει τη φωνητική σας συνομιλία Google Assistant ως μέθοδο “προτιμώμενης εισόδου” και βρίσκεστε σε καφετέρια ή εστιατόριο όπου παίζεται δυνατά ένα τραγούδι, θα δείτε μια νέα ειδοποίηση “Τι είναι αυτό το τραγούδι;” ως πρώτη πρόταση στο Assistant carousel αν το ενεργοποιήσετε. Αυτό δεν εμφανίζεται αν δεν γίνεται αναπαραγωγή τραγουδιού στο παρασκήνιο.

Και πάλι, μπορείτε να ζητήσετε με μη αυτόματο τρόπο από τον Βοηθό να αναγνωρίσει “Ποιο τραγούδι είναι αυτό;” και θα αρχίσει να ακούει το τραγούδι. Θα εμφανίζει το YouTube, τη Μουσική Google Play και τις συντομεύσεις Spotify για το τραγούδι. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή η λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλα τα υποστηριζόμενα τηλέφωνα και η λειτουργικότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη σε τοπικό επίπεδο.