Η Cyta στην τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Αριστείων Οδικής Ασφάλειας 2016

Οδική Ασφάλεια 2016

Στην τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Αριστείων Οδικής Ασφάλειας 2016 βρέθηκε η Cyta, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, και μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τις δράσεις της στην Οδική Ασφάλεια, ως ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Οδική Ασφάλεια (ERSC) από το 2004.

 Η τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Μεταφορών της Ευρώπης κας Violeta Bulc. Σ’ αυτήν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι πολλών οργανισμών της γηραιάς ηπείρου από διάφορους τομείς, ενώ συμμετείχαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) κ. Jean Todt, η Ισπανίδα Ευρωβουλευτής Ines Ayala Sender και ο Υπουργός Μεταφορών του Βελγίου Francois Bellot.

Τα βραβεία του 2016 απονεμήθηκαν στους εξής οργανισμούς:

  • Ακαδημία Lockerbie, Ηνωμένο Βασίλειο
  • Σχολείο CP Miguel de Cervantes de Gijon, Ισπανία
  • Εκπαιδευτικό Κέντρο BRD, Πολωνία
  • Οργανισμός Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων και CODAN, Δανία
  • Λέσχη Αυτοκινήτου, Αλβανία

Στα πλαίσια των εργασιών της συνάντησης, η εκπρόσωπος της Cyta, κα Αλεξία Γιαλλουρίδου, αναφέρθηκε στην προσφορά της Cyta στην οδική ασφάλεια, ως πρωτεργάτη-μέλους της Χάρτας  (ERSC) από το 2004. Ειδική προβολή έγινε στην πρωτοβουλία της Κύπρου να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ Guinness (Largest Gathering of People Wearing Helmets), συγκεντρώνοντας το 2012, 1.196 παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Τροχαίας Αστυνομίας στη Λευκωσία, τα οποία φόρεσαν κράνη ασφάλειας που πρόσφερε η Cyta.

Η δράση ήταν μια συνεργασία της Cyta με την Αστυνομία και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπου τα παιδιά, ως νέοι πρεσβευτές της Οδικής Ασφάλειας, έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Η κα Γιαλλουρίδου τόνισε ότι η Cyta και οι συνεργάτες της στην Κύπρο έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται περήφανοι, γιατί την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία, την μιμήθηκαν στη συνέχεια άλλες πέντε χώρες – πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης-, και πολύ μεγαλύτερες σε μέγεθος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Ινδία, τον  Καναδά, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία πέτυχαν μόλις τον περασμένο Μάρτιο ένα νέο ρεκόρ, συγκεντρώνοντας 3.929 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cyta τιμά τη δέσμευσή της στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Οδική Ασφάλεια, συνεχίζοντας να προσφέρει σταθερά και έμπρακτα με κάθε δυνατό τρόπο στον τομέα, δίνοντας έμφαση στην εκπαίδευση και καλλιέργεια οδικής συνείδησης στους νέους.

Περισσότερα για το έργο της Cyta στην ιστοσελίδα https://www.cyta.com.cy/road-safety. Η Cyta είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Οδική Ασφάλεια από το 2004.