Η Leica Sofort είναι η νέα instant μηχανή της Leica

Leica Sofort

Η Leica είναι γνωστή ως η Φεράρι των φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο της φωτογραφίας. Οι φωτογραφικές μηχανές της ορίζονται ως state of the art. Ωστόσο, κάτι που οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ανακοινώθηκε σήμερα απο τη Leica. Μια στιγμιαία φωτογραφική μηχανή που ονομάζεται Sofort και λειτουργεί με τα instax film της Fujifilm.

Η Sofort είναι η πρώτη άμεση φωτογραφική μηχανή της Leica και δείχνει όμορφη. Έχει ένα σχέδιο που είναι τόσο απλό και εκλεπτυσμένο συγχρόνως. Ο σχεδιασμός θυμίζει άλλες φωτογραφικές μηχανές της εταιρείας και είναι διαθέσιμη σε τρία διαφορετικά χρώματα: λευκό, πράσινο μέντας και πορτοκαλί. Έρχεται με ένα οπτικό σκόπευτρο και φλας Xenon. Η Leica Sofort μπορεί να τυπώσει σε film με ISO 800 και σε μέγεθος 62×46 χιλιοστά. Ο φακός είναι ένας 60 χιλιοστών με σταθερή εστιακή απόσταση (34 χιλιοστά ισοδύναμο) και έχει επίσης ένα άνοιγμα του f/12.7 με τρεις επιλογές εστίασης. Η μέγιστη ταχύτητα κλείστρου αγγίζει τα 1/400 sec και το οπτικό οφθαλμοσκόπιο προσφέρει μεγέθυνση 0.37x. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν διαφορετικούς τρόπους λήψης, όπως Automatic, Selfie, People & Party, Action & Sport, Bulb, Macro, Self-Timer και Double Exposure.

Η Leica Sofort θα είναι διαθέσιμη τον προσεχή Νοέμβριο στη λιανική τιμή των $300 και θα υπάρξουν τρεις επιλογές φιλμ για να επιλέξετε: Έγχρωμο σε 10 ή 20 πακέτα έκθεσης και ασπρόμαυρο φιλμ σε 10 πακέτα έκθεσης. Θα είναι επίσης σε θέση να συλλάβει Fujifilm Instax-mini ταινίες που θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρόκειται για ένα επαναλανσάρισμα του Fujifilm Instax-mini φορμά.