Η Nokia θα ξεκινήσει τη τεχνολογία 4.9g μέχρι το τέλος του 2017

nokia logo

Η Nokia ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει τεχνολογίες 4.9g έως το τέλος του 2017, που θα επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να ενισχύσουν την απόδοση του δικτύου τους και να διαχειρίζονται τις υψηλότερες απαιτήσεις υποδομής στην πορεία προς 5G.

Μια 4.9g MIMO Adaptive Antenna θα αυξήσει την ικανότητα των κινητών έως και πέντε φορές, ενώ ένα νέο 4.5g Pro AirScale Micro Remote Radio Head (RRH) θα επιτρέψει στους επιχειρηματίες να επωφεληθούν από μη αδειοδοτημένο φάσμα για να ενεργοποιήσουν Gigabit ταχύτητες. Θα παρέχει σημαντικές αυξήσεις της παραγωγικής ικανότητας και αρκετές Gigabits της ταχύτητας ανά δευτερόλεπτο στο δρόμο προς 5G. Η εταιρεία συνεργάζεται με τον πάροχο υπηρεσιών Sprint στις ΗΠΑ και θα επιδείξει την τεχνολογία που χρησιμοποιεί λογισμικό 3D beamforming στο Mobile World Congress 2017. Η επίδειξη θα αξιοποιήσει εμπορικά διαθέσιμες συσκευές που λειτουργούν στην TD-LTE ζώνη 41.

Η Nokia είπε σε μια δήλωση,

Το Nokia 4.9g θα παρέχει σημαντικές αυξήσεις της παραγωγικής ικανότητας και αρκετές Gigabits της ταχύτητας ανά δευτερόλεπτο στο δρόμο προς 5G. Η εισαγωγή της AirScale μαζική MIMO Adaptive Antenna αποτελεί ορόσημο στην παροχή 4.9g και στην οδήγηση αύξησης της παραγωγικής ικανότητας για την ανάπτυξη στις μεγαλουπόλεις. Η Nokia παρουσίασε τα 4.5g Pro και 4.9g πέρυσι, που επιτρέπουν στους φορείς εκμετάλλευσης να εφαρμόσουν τις αυξήσεις της χωρητικότητας του δικτύου, όπου και όταν αυτό είχε νόημα για αυτούς. Τώρα, παρέχοντας χαρακτηριστικά που θα μεγιστοποιήσουν τους πόρους τους, τους χρόνους ανάπτυξης, τη ταχύτητα και το κόστος, ιδίως στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Κάνουμε το 4.5g Pro μια εμπορική πραγματικότητα τώρα και σε συνεργασία με τους πελάτες να καινοτομούν με λύσεις για την πύκνωση του δικτύου τους και την εξέλιξη του 4.9g.