Ο φακός Zeiss Milvus 25mm f/1.4 ανακοινώθηκε επίσημα

Zeiss Milvus 25mm f/1.4

Η Zeiss ανακοίνωσε επίσημα το νέο φακό Milvus 25mm f/1,4 σχεδιασμένο για φωτογραφικές μηχανές Canon και Nikon DSLR πλήρους καρέ. Ο φακός Zeiss Milvus 25mm f / 1,4 είναι διαθέσιμος για Canon EF (ZE) και Nikon F (ZF.2) mounts. Η τιμή του φακού είναι στις 1,999 λίρες Αγγλίας (2.399 ευρώ) και θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2017. Η τιμή του φακού για την Αμερική είναι στα $2,399.

Χάρη στο μέγιστο άνοιγμα 1,4, ο φακός αυτός μπορεί να αποτυπώνει εξαιρετικές εικόνες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι λεπτότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναπαραχθούν σε υψηλή ευκρίνεια και να αντιπαραβληθούν σε όλες τις γωνίες. Το μεταλλικό περίβλημα είναι αυτό που κάνει το φακό εύρωστο και η προστασία από τη σκόνη κάνει το ZEISS Milvus 1.4 έτοιμο για δράση ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες . Η μεγάλη γωνία περιστροφής εστίασης 172 μοιρών επιτρέπει ακριβή χειροκίνητη εστίαση για την προσθήκη δημιουργικών πινελιών σε φωτογραφίες και βίντεο.

Η οικογένεια ZEISS Milvus, με ένδεκα εστιακά μήκη που κυμαίνονται από 15 έως 135 χιλιοστά, περιλαμβάνει δύο macros, καλύπτει πλήθος εφαρμογών όπως πορτραίτο, τοπίο, αρχιτεκτονική και φωτογραφία δρόμου. “Μπορούμε να προσφέρουμε σε κάθε φωτογράφο το σωστό φακό που χρειάζονται” λέει ο Casenave.

Τα τέσσερα εστιακά μήκη 25, 35, 50 και 85 χιλιοστών της ZEISS Milvus με διάφραγμα 1,4 είναι ιδανικά για βιντεογράφους. Χάρη στην υψηλή ταχύτητά τους, είναι κατάλληλα κυρίως για συνεντεύξεις και ντοκιμαντέρ όπου ο βιντεογράφος μπορεί να χρησιμοποιήσει το φυσικό φως. Χάρη στη λειτουργία de-click στην έκδοση Nikon-Mount, το διάφραγμα μπορεί να ρυθμιστεί συνεχώς. Επιπλέον, τα ZEISS Lens Gears που διατίθενται σε διάφορα μεγέθη επιτρέπουν τη χρήση συστημάτων παρακολούθησης.

Zeiss Milvus 25mm f/1.4 Specifications

  • Aperture Range: f/1.4 to f/16
  • Two Aspherical Elements
  • Seven Low Dispersion Elements
  • Zeiss T* Anti-Reflective Coating
  • Manual Focus Design
  • Anodized Metal Barrel, Rubber Focus Ring
  • Weather-Sealed Construction
  • Rounded 9-Blade Diaphragm