Ο Google Chrome για Android διευκολύνει τη λήψη σελίδων εκτός σύνδεσης

Read web pages offline

O Google Chrome για Android έχει λάβει μια ενημερωμένη έκδοση που διευκολύνει τη λήψη σελίδων εκτός σύνδεσης για προβολή αργότερα. Η λειτουργία εκτός σύνδεσης εισήχθη για πρώτη φορά στον Chrome τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την Google, πάνω από 45 εκατομμύρια ιστοσελίδες κατεβάζονται με τον Chrome κάθε εβδομάδα.

Με την τελευταία ενημέρωση, μπορείτε πλέον να κρατήσετε πατημένο (long press) σε οποιονδήποτε σύνδεσμο στο Chrome για Android και να επιλέξετε “Λήψη συνδέσμου”. Αυτή η λειτουργία είναι επίσης διαθέσιμη όταν πατάτε μια πρόταση άρθρου στη νέα σελίδα καρτελών. Επιπλέον, η Google έχει προσθέσει ένα κουμπί “Λήψη σελίδας αργότερα” το οποίο θα εμφανιστεί αν θέλετε να επισκεφθείτε μια ιστοσελίδα, αλλά είστε εκτός σύνδεσης. Αν πατήσετε το κουμπί, θα γίνει αυτόματη λήψη της σελίδας που μπορείτε να δείτε όταν επιστρέψετε στο διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, η Google διευκολύνει την προβολή του περιεχομένου που έχετε κατεβάσει. Τώρα όταν ανοίγετε μια νέα καρτέλα, θα δείτε τα άρθρα που έχετε κατεβάσει με μια νέα ετικέτα χωρίς σύνδεση. Θα εμφανίσει επίσης μια λίστα με τις πρόσφατες λήψεις σας στη σελίδα για εύκολη πρόσβαση.