Συνεργασία των Facebook και Unity για να φέρουν στο desktop νέα gaming πλατφόρμα

Unity logo

Το Facebook έχει ενώσει τα χέρια με την πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιών Unity προκειμένου να οικοδομήσουν μια ειδική πλατφόρμα για desktop gaming. Η Unity θα ενσωματώσει υποστήριξη για την πλατφόρμα του Facebook, συμπεριλαμβανομένων μια ολοκαίνουριας πλατφόρμας gaming PC που επί του παρόντος είναι σε εξέλιξη.

Η Unity είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης για τη δημιουργία 2D, 3D, VR και AR παιχνιδιών. Και οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για την κατασκευή νέων λειτουργιών της Unity που θα απλοποιεί τη διαδικασία για την εξαγωγή και δημοσίευση παιχνιδιών στο Facebook. Το κοινωνικό δίκτυο έχει μια βάση χρηστών γύρω στους 650 εκατομμυρίων gamers που παίζουν Facebook συνδεδεμένα παιχνίδια κάθε μήνα.

Η Unity έχει επιλέξει μια περιορισμένη ομάδα προγραμματιστών που θα έχει άμεση πρόσβαση σε ένα κλειστό alpha build. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Αυγούστου, 2016. Οι νέα προγραμματιστές θα είναι on-board σε συνεχή βάση καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου δοκιμής. Η νέα πλατφόρμα θα μπορούσε να είναι ένας ανταγωνιστής με το Steam, η οποία έχει προ πολλού κυριαρχήσει στην παράδοση των παιχνιδιών PC.