Τα οπτικά της ZEISS έρχονται στα Nokia smartphones

nokia-lumia-920-camera

Τα οπτικά της Carl ZEISS λείπουν απο τα τελευταία smartphones της Nokia που εισήχθησαν φέτος. Αρκετές ναυαρχίδες της Nokia, συμπεριλαμβανομένων των Nokia 808 PureView και Nokia Lumia 1020 με αισθητήρα 41MP, ήρθαν με οπτικά συστήματα Carl Zeiss και έθεσαν ένα σημείο αναφοράς στη βιομηχανία των smartphones. Σήμερα, η HMD Global και η ZEISS ανακοίνωσαν από κοινού ότι έχουν υπογράψει συμφωνία για τη χρήση οπτικών ZEISS σε smartphones της Nokia.

Η συνεργασία θα δείξει ότι οι ZEISS και HMD Global θα αναπτύξουν κοινές δυνατότητες απεικόνισης και θα φέρουν το σήμα ZEISS πίσω στα smartphones της Nokia“, δήλωσε η Nokia. Τα τηλέφωνα ZEISS και Nokia εισήγαγαν πολλές καινοτομίες, όπως το πρώτο κινητό τηλέφωνο με πολλά megapixel στον κόσμο και πολλές ακόμα συσκευές για τη ρύθμιση προτύπων, από τις τεχνολογίες Nokia Nseries μέχρι τις τεχνολογίες Nokia PureView. “Αυτή η ανανεωμένη σχέση είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση για την αξιοποίηση αυτής της τεχνολογικής καινοτομίας τα επόμενα χρόνια“, πρόσθεσε η Nokia.

Ελπίζουμε να μπορέσουμε να δούμε τα οπτικά συστήματα ZEISS στη ναυαρχίδα Nokia 9 που αναμένεται να έρθει με διπλές πίσω κάμερες 13MP (RBG) + 13MP (μονόχρωμη).