Το Facebook διαθέτει τελικά εργαλεία για τον περιορισμό των ψεύτικων ειδήσεων

Facebook,Fake,Stories,Tool

Το Facebook τελικά λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης των πλαστών ειδήσεων με τη βοήθεια των νέων μέσων. Το κοινωνικό δίκτυο έχει προσθέσει επιλογές για τους αναγνώστες να μπορούν να αναφέρουν τα ψεύτικα άρθρα που πέφτουν στην αντίληψη τους.

Τώρα, αν δείτε ένα hoax στο Facebook μπορείτε να το αναφέρετε κάνοντας κλικ στην πάνω δεξιά γωνία του. Επίσης τα άρθρα όπου λανθασμένα θεωρούνται ψευδή, θα έχουν μια νέα ετικέτα που που διαβάζει “Disputed by 3rd Party Fact-Checkers” απο τον συνεργάτη του Facebook, Poynter Institute’s International Fact Checking Network. Οι χρήστες θα είναι σε θέση να κάνετε κλικ στο “μάθετε γιατί αυτό αμφισβητείται” για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες. Ιστορίες που έχουν αμφισβητηθεί μπορεί επίσης να εμφανιστούν χαμηλότερα στο News Feed. Μπορείτε να μοιραστείτε αυτές τις ιστορίες, αλλά θα δείτε μια προειδοποίηση ότι η ιστορία αυτή έχει αμφισβητηθεί. Αν σε κάποιο άρθρο σας γίνει αναφορά ότι είναι ψεύτικο δεν θα μπορεί να διαφημιστεί και να προωθηθεί.

Η κίνηση αυτή έρχεται από το Facebook μετά την άνοδο των επικρίσεων ότι δεν έκανε αρκετά για την καταπολέμηση του προβλήματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ. Επί του παρόντος, όλα τα νέα εργαλεία θα είναι διαθέσιμα για την ώρα σε ένα μικρό ποσοστό χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.