Το YouTube Shorts έρχεται σε tablet και αποκτά νέες δυνατότητες

YouTube-Shorts
Οι δημιουργοί YouTube Shorts θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν βίντεο κλιπ από δισεκατομμύρια κλιπ YouTube σε νέα shorts.

Νωρίτερα, οι δημιουργοί του YouTube Shorts μπορούσαν να συνδέουν μόνο σύντομα κλιπ ήχου από άλλα βίντεο στην πλατφόρμα. Οι χρήστες θα μπορούν να αποκόπτουν τμήματα διάρκειας 1 έως 5 δευτερολέπτων από κατάλληλα βίντεο μεγάλης μορφής, καθώς και “Shorts” για χρήση σε νέο περιεχόμενο σύντομης μορφής με την πιο πρόσφατη ενημέρωση.

Όταν δημιουργείται ένα νέο Shorts χρησιμοποιώντας ένα κλιπ από ένα υπάρχον βίντεο, η αρχική έκδοση επιβεβαιώνεται με έναν σύνδεσμο. Η βιβλιοθήκη των βίντεο που είναι διαθέσιμα για αναμίξη είναι εκτεταμένη, αλλά οι δημιουργοί μπορούν να επιλέξουν να μην επιτρέψουν την αναμίξη του περιεχομένου τους. Αυτό περιλαμβάνει κλιπ με αγωγές πνευματικών δικαιωμάτων ή ορισμένα σε ιδιωτικά, τα οποία δεν μπορούν να δειγματιστούν. Η δυνατότητα αναμίξης βίντεο θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες iOS τις επόμενες εβδομάδες, με τους χρήστες Android να τη λαμβάνουν αργότερα φέτος.

Η ιδέα της επέκτασης του remixing στα YouTube Shorts είναι ο τρόπος της εταιρείας να ανταποκρίνεται στις φημισμένες λειτουργίες του TikTok όπως το Stitch, καθώς και στις τάσεις που βασίζονται σε ιογενή ήχο. Ωστόσο, το άνοιγμα της βιβλιοθήκης του YouTube με δισεκατομμύρια βίντεο για επαναχρησιμοποίηση είναι μια σημαντική πρόοδος που θα μπορούσε να επιτρέψει στους δημιουργούς να επωφεληθούν εάν το αρχικό περιεχόμενό τους ξεκινήσει μια τάση viral ή αναδημιουργηθεί σε μεγάλο βαθμό από άλλους.

Επιπλέον, το YouTube αποκάλυψε σήμερα ότι τα σορτς είναι πλέον διαθέσιμα όχι μόνο στον Ιστό αλλά και σε tablet, με μια νέα καρτέλα σορτς να κάνει την εμφάνισή του σε όλες τις συσκευές τις επόμενες εβδομάδες. Το YouTube είπε επίσης ότι όλες οι προβολές από αυτές τις νέες πλατφόρμες θα υπολογίζονται ως μία εγγραφή στο Shorts Fund.