Το Facebook επεκτείνει τον έλεγχο γεγονότων σε φωτογραφίες και βίντεο σε 17 χώρες

Facebook-Fact-Checking

Η Facebook ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τον έλεγχο των φωτογραφιών και των βίντεο σε όλους τους 27 εταίρους της σε 17 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία λέει ότι αυτό θα βοηθήσει στον εντοπισμό και τη λήψη μέτρων κατά των περισσότερων τύπων παραπληροφόρησης, πιο γρήγορα.

Παρόμοια με τη διαδικασία που ασχολείται με τα Άρθρα, το Facebook έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης που χρησιμοποιεί διάφορα σήματα εμπλοκής, συμπεριλαμβανομένης της ανατροφοδότησης από άτομα στο Facebook για τον εντοπισμό δυνητικά εσφαλμένου περιεχομένου. Η εταιρία θα αποστείλει φωτογραφίες και βίντεο στους ελεγκτές πραγματικών περιστατικών που έχουν εμπειρία στην αξιολόγηση φωτογραφιών και βίντεο και εκπαιδεύονται σε τεχνικές οπτικής επαλήθευσης, όπως αντίστροφη αναζήτηση εικόνων και ανάλυση μεταδεδομένων εικόνας, όπως πότε και πού λήφθηκε η φωτογραφία ή το βίντεο.

Οι Fact-checkers μπορούν να εκτιμήσουν την αλήθεια ή τo ψέμα μιας φωτογραφίας ή βίντεο συνδυάζοντας αυτές τις δεξιότητες και χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους όπως έρευνα από εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκούς ή κυβερνητικούς οργανισμούς. Καθώς το Facebook παίρνει περισσότερες αξιολογήσεις από τους checkers, θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει την ακρίβεια του μοντέλου μηχανικής μάθησης. Χρησιμοποιεί επίσης άλλες τεχνολογίες για την καλύτερη αναγνώριση ψευδών ή παραπλανητικών περιεχομένων. Το Facebook κατηγοριοποιεί τις ψευδείς φωτογραφίες και τα βίντεο σε τρεις κατηγορίες. Manipulated or Fabricated, Out of Context και Text ή Audio Claim.