Ανακοινώθηκε η Sony a99II A-mount Full-Frame Camera | Photokina 2016

Sony a99II

Η Sony ανακοίνωσε την a99II full-frame φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς στο A-mount.

Η Sony a99II διαθέτει έναν 42,4-megapixel αισθητήρα CMOS πλήρους καρέ  με εγγραφή βίντεο 4K και ένα μηχανισμό σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων στο σώμα παρέχοντας ένα 4.5-step shutter speed πλεονέκτημα. Ο αισθητήρας επιτρέπει συνεχείς λήψεις στα 12 fps AF/AE και ένα κορυφαίο ISO των 102.400. Όπως και με τον προκάτοχό του αυτή είναι μια Translucent Mirror φωτογραφική μηχανή, η οποία χωρίζει το φως μεταξύ του αισθητήρα και της μονάδα AF κοντά στο EVF.

Η νέα κάμερα διαθέτει ένα νέο σύστημα 4D Focus ικανό για πλήρη αυτόματη εστίαση. Το Hybrid Phase Detection AF σύστημα της Sony προσφέρει 79 σημεία εστίασης μέσω του αισθητήρα εστίασης PDAF, τα οποία λειτουργούν σε συνδυασμό με τα 399 σημεία on-sensor PDAF. Αυτά τα cross points υπόσχονται να παραδώσουν εξαιρετικά ακριβή απόδοση αυτόματης εστίασης και της προηγμένης παρακολούθησης θέματος με τυχόν κινούμενα αντικείμενα σε ολόκληρη την εικόνα.

Η Sony A99II μπορεί να συλλάβει 4K βίντεο στα 100Mbps (χρησιμοποιώντας XAVC S) ενώ υπάρχει και η επιλογή λήψης σε Super 35 με 1.8x oversampling. Η αργή και γρήγορη λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να πηδήξουν μεταξύ 1 και 120 fps με το πάτημα ενός κουμπιού. Όλα τα εργαλεία καταγραφής που θα περίμενε κανείς είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων zebra,  time code, S-Log2 και προφίλ S-Log3 και 4: 2: 2 έξοδος μέσω HDMI.

Η νέα Sony a99II θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, στην τιμή των περίπου $3.199.

Sony A99II Key Features:

  • Full-frame 4D Focus: Innovative Hybrid Phase Detection AF system with accurate 79 hybrid cross AF points enabled by 79-point dedicated and 399-point focal-plane AF sensors and continuous shooting at up to 12fps
  • High resolution 42.4 effective MP 35mm Full-frame Exmor R™ CMOS sensor
  • Newly developed optical 5-axis in-body image stabilisation system
  • Outstanding operability and reliability in newly designed downsized body
  • Internal 4K movie recording in XAVC-S format with host of pro-orientated movie features