Η Alphabet έγινε η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

Alphabet

Η Alphabet μόλις κυκλοφόρησε τα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο του 2015, όπου είδε τη τιμή της μετοχής της να αυξάνεται με αποτέλεσμα η εταιρεία του Mountain View να ξεπεράσει την Apple για να γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ήταν κοντά στα 517 δις $ και ενώ η τιμή εξακολουθεί να είναι κυμαινόμενη μετά από ώρες, αναμένεται να είναι πάνω από 540 δισεκατομμύρια $ αύριο, αν οι τιμές παραμείνουν σταθερές. Αυτό αυτό σηματοδοτεί ότι για πρώτη φορά από το 2010 η Google έχει περάσει η Apple στο market cap.

Στη δημοσιονομική έκθεσή για το 4ο τρίμηνο του 2015, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 21,3 δις $, αύξηση έως και 18%. Τα καθαρά έσοδα για το 4ο τρίμηνο του 2015 ήταν 3.97 δις $. Τα συνολικά έσοδα απο τις διαφημίσεις έφτασαν περίπου τα 16.3 δις $ 16.3 δισεκατομμυρίων, με τους δικτυακούς τόπους της Google να αντιπροσωπεύουν περίπου τα 12.4 δις $. Τα διαφημιστικά έσοδα είναι μέχρι 17% σε ετήσια βάση, ενώ στους δικούς ιστότοπους της Google είναι μέχρι 20% σε ετήσια βάση. Συνολικά τα κλικ σε διαφημίσεις αυξήθηκαν 31% μέσα σε ένα χρόνο, ενώ το κόστος ανά κλικ μειώθηκε 13% σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2014.

Ο CEO της Google Sundar Pichai επισήμανε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των κερδών της Alphabet, το Gmail έχει τώρα πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Alphabet, η εταιρεία αναφέρει τώρα τα κέρδη από τον πυρήνα επιχειρήσεων της Google επιχειρήσεων και απο τα υπόλοιπα εγχειρήματα της.

Πηγή