Η Sony θα κυκλοφορήσει δύο ναυαρχίδες Xperia το 2017 και θα καταργήσει τα «Premium Standard» τηλέφωνα

Sony-Mobile

Η Sony σχεδιάζει να ”σκοτώσει” τα μοντέλα της «premium standard» των smartphone Xperia, σύμφωνα με το XperiaBlog. Σύμφωνα με τις εικόνες της δημοσίευσης, τα Sony Xperia X και Xperia X Compact smartphones που κυκλοφόρησαν πέρυσι δεν θα ανανεωθούν φέτος.

Τα premium standard smartphones προσφέρουν προδιαγραφές σχεδόν παρόμοιες με τις ναυαρχίδες, αλλά είναι διαθέσιμα σε πιο προσιτό εύρος τιμών. Αυτή η κίνηση έρχεται από τη Sony καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτών των συσκευών ήταν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες, καθώς η εταιρεία πώλησε μόλις το 31% των μονάδων της. Η Sony επιβεβαίωσε ότι τώρα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε μοντέλα ναυαρχίδες και mid-range συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Xperia XZ Premium, XZs, Xperia XA1 και XA1 Ultra.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της Sony για το 2017, η εταιρεία θα επικεντρωθεί μόνο σε αγορές όπως η Ιαπωνία, η Ανατολική Ασία, η APAC, η Μέση Ανατολή και η Ευρώπη, όπου μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη της επωνυμίας της. Θα κυκλοφορήσει δύο νέες ναυαρχίδα το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και αυτά τα τηλέφωνα θα είναι στην ίδια κατηγορία με τα προηγουμένως ανακοινωθέντα Xperia XZ Premium και XZs.