Το Android Oreo (Go Edition) για entry-level Android κινητά έρχεται το 2018

Android-Oreo-Go-Edition

Η Google στο I/O 2017 ανακοίνωσε το Android Go για συσκευές Android χαμηλού κόστους που διαθέτουν RAM απο 512MB έως 1GB, προσφέροντας απλή και αποτελεσματική εμπειρία λογισμικού, καλύτερη διαχείριση δεδομένων, καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και πολλά άλλα.

Εκτός από την ομαλότερη εμπειρία λογισμικού, θα περιλαμβάνει επίσης νέες εφαρμογές Google – Google Go, Google Maps Go, Gmail Go, Go Go, Go Assistant, Αρχεία Go μαζί με προσαρμοσμένες εμπειρίες για το Gboard, το Chrome, καθώς και μια συντονισμένη έκδοση του Google Play Store, το οποίο επισημαίνει επίσης τις εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν καλύτερα στις συσκευές έκδοσης Go, πέρα από τις άλλες εφαρμογές.

Η Google δήλωσε ότι η έκδοση Android Oreo (Go Edition) έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει 15% ταχύτερη απόδοση, ασφάλεια, διαχείριση δεδομένων αλλά και 2x αποθηκευτικό χώρο χάρη στις λιγότερες προεγκατεστημένες εφαρμογές και στα μικρότερα μεγέθη. Τα smartphones που θα τρέχουν το Android Oreo (Go edition) θα είναι διαθέσιμα στις αρχές του 2018.