Το Android Wear 2.0 έρχεται το Φεβρουάριο, επιβεβαιώνει η Google

android wear logo

Το Android Wear 2.0 έρχεται τελικά το Φεβρουάριο. Η διάθεση που είχε προγραμματιστεί για το περασμένο έτος είχε καθυστερήσει περαιτέρω μέχρι τις αρχές του 2017. Τώρα, η Google επιβεβαίωσε ότι η επόμενη έκδοση του Android Wear έρχεται τον επόμενο μήνα μέσω ενός email που στάλθηκε στους προγραμματιστές εφαρμογών.

Η Google έχει προειδοποιήσει τους προγραμματιστές των οποίων οι εφαρμογές δεν είναι συμβατές με το Android Wear 2.0 για να εξασφαλιστεί ότι οι εφαρμογές τους θα έχουν βελτιστοποιηθεί για την επόμενη γενιά του wearable OS. Το Android Wear 2.0 θα υποστηρίζει επίσης standalone εφαρμογές που δεν θα χρειάζονται το τηλέφωνο για να λειτουργήσουν. Αν οι προγραμματιστές δεν προβούν στην απαιτούμενη ενέργεια για τη βελτιστοποίηση των εφαρμογών τους, οι χρήστες δεν θα είναι σε θέση να αναζητήσουν και να βρουν την εφαρμογή τους στις on-watch Google Play εφαρμογές.

Τον περασμένο μήνα, η Google επιβεβαίωσε ότι οι δύο Android Wear 2.0 smartwatches της εταιρείας έρχονται μέσα στο 2017. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Casio WSD F-20 smart outdoor  ρολόι με GPS με το Android Wear 2.0 είχε ανακοινωθεί. Το Android Wear 2,0 φέρνει ανανεωμένο UI, standalone εφαρμογές, χειρονομίες πληκτρολογίου χειρονομία και πολλά περισσότερα.