Η Microsoft προσθέτει έξυπνες λειτουργίες AI στα Office 365 και Cortana

Word

Εκτός από τις ενημερώσεις αναζήτησης του Bing, η Microsoft ανακοίνωσε επίσης τις έξυπνες λειτουργίες και βελτιώσεις που βασίζονται σε AI στα Office 365 και Cortana. Τα εργαλεία του Office 365 που περιλαμβάνουν το Word, το Excel και το Outlook έχουν λάβει σημαντικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα AI, με τα οποία θα κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολα και γρήγορα.

Το Excel είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες για τους χρήστες του Office 365, όπου τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργικότητες του είναι τεράστιες, γεγονός που γίνεται ένα πρόβλημα για πολλούς κυρίως στην εξαγωγή βασικών πληροφοριών από ένα νέο σύνολο δεδομένων. Για να το αντιμετωπίσει, η Microsoft εισάγει μια προεπισκόπηση των Insights in Excel, μια νέα υπηρεσία που αναδεικνύει αυτόματα τα πρότυπα που ανιχνεύει. Τροφοδοτείται απο μηχανική εκμάθηση, η οποία βοηθάει στον εντοπισμό τάσεων, υπερβολικών τιμών και άλλων χρήσιμων απεικονίσεων.

Μια άλλη νέα δυνατότητα είναι τα ακρωνύμια για το Microsoft Word. Επίσης, εκμεταλλεύεται την τεχνική εκμάθησης μηχανών, στην οποία οι χρήστες κατανοούν τη συντομογραφία που χρησιμοποιείται συνήθως στους δικούς τους χώρους εργασίας, αναζητώντας ορισμούς όρων που βρίσκονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έγγραφα. Μια άλλη λειτουργία του Word είναι η εφαρμογή Tap, η οποία επιτρέπει στους χρήστες του Office 365 να αναζητούν γρήγορα σχετικά έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα κλπ. Η προοπτική για κινητά επιτυγχάνει την ενσωμάτωση της Cortana, η οποία θα καλύπτει τις ειδοποιήσεις για συναντήσεις. Τα ακρωνύμια του Word Online για τους εμπορικούς συνδρομητές του Office 365 θα είναι διαθέσιμα το 2018.

Το Outlook θα στέλνει τώρα ειδοποιήσεις με οδηγίες τόσο για την οδήγηση όσο και για τη δημόσια διαμετακόμιση, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα τοποθεσία, την τοποθεσία του συμβάντος και τις πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η λειτουργία κυκλοφορεί στους χρήστες iOS αυτόν τον μήνα σε αγορές όπου η Cortana είναι διαθέσιμη.

Τέλος, το κείμενο στην αναζήτηση εικόνων (Text in image) είναι μια άλλη λειτουργία που είναι ικανή να εξαγάγει αυτόματα κείμενο με δυνατότητα αναζήτησης από τις εικόνες, καθιστώντας ευκολότερη την εύρεση περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των αποδείξεων και των επαγγελματικών καρτών κλπ. Αυτή η λειτουργία εκτελείται αυτή τη στιγμή και θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους εμπορικούς συνδρομητές Office 365 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.