Η Oculus λέγεται ότι θα ανακοινώσει ένα $200 standalone VR headset το 2018

Oculus Touch Controllers

Η Oculus, που ανήκει στο Facebook, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα φτηνότερο VR headset το 2018, σύμφωνα με νέα έκθεση του Bloomberg. Το αυτόνομο VR headset , το οποίο δεν θα απαιτεί τη λειτουργία ενός εξειδικευμένου υπολογιστή, αναμένεται να κοστίσει μόλις $200.

Με κωδική ονομασία “Pacific”, το VR headset θα είναι σχεδιασμένο για immersive gaming, παρακολούθηση βίντεο και κοινωνική δικτύωση, πρόσθεσε η έκθεση. Σύμφωνα με μία από τις πηγές του Bloomberg, το νέο headset θα είναι μια μικρότερη έκδοση του Rift και θα είναι ελαφρύτερο απο Gear VR της Samsung. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Pacific θα τροφοδοτείται απο ένα mobile τσιπ Qualcomm Snapdragon. Η Oculus θα μπορούσε να διαθέσει το πρωτότυπο του Pacific για τους σχεδιαστές παιχνιδιών από τον Οκτώβριο.

Την περασμένη χρονιά, τον Οκτώβριο, η Oculus είχε αποκαλύψει ένα πρωτότυπο ασύρματου VR headset που ονομάστηκε Santa Cruz. Η έκθεση ανέφερε ότι τα headsets θα κατασκευαστούν από την κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων Xiaomi. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg προσέλαβε τον πρώην διευθυντή της Xiaomi Hugo Barra για να αναλάβει όλες τις προσπάθειες VR του Facebook. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Oculus μείωσε την τιμή της συσκευής Rift σε $399 από την αρχική τιμή των περίπου $600.