Γράψτε κείμενο με τη φωνή σας στα Google Docs

Google Docs

Η Google πρόσθεσε μια νέα λειτουργικότητα στα Docs που σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε και να μορφοποιήσετε κείμενο με τη φωνή σας. Η εταιρεία δίνει βάση στη λειτουργία φωνητικής πληκτρολόγησης η οποία εισήχθη το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Θα πρέπει να επιλέξετε ”Φωνητική πληκτρολόγηση” στο μενού Εργαλεία, όταν χρησιμοποιείτε τα Έγγραφα στον Chrome και μετά θα δείτε ένα εικονίδιο μικροφώνου δίπλα στο έγγραφο. Η Google θα ακούσει τις φωνητικές εντολές σας πατώντας αυτό το σύμβολο. Μπορείτε να ξεκινήσετε την επεξεργασία και τη μορφοποίηση με εντολές όπως ”copy”, ”insert table”, και ”highlight” Επιπλέον, η λειτουργία θα σας αφήσει να επιλέξετε και να αντικαταστήσετε μια λέξη, καθώς και λίστες εκκίνησης ή να αλλάξετε μορφή στον τίτλου του εγγράφου. Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, οι χρήστες μπορούν να δώσουν διαλείμματα στην παράγραφο, να προσθέσουν λίστες κλπ. Επιλέγοντας το συγκεκριμένο κείμενο, ισχύουν διαφορετικές μορφές κειμένου ακόμα και να προσθέσετε ένα πρόσωπο smiley στο κείμενο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία φωνητικών εντολών μορφοποίησης και επεξεργασίας λειτουργεί μόνο όταν χρησιμοποιείτε τα Έγγραφα στον Chrome. Επίσης, φωνητικές εντολές είναι διαθέσιμες μόνο στην αγγλική γλώσσα για την ώρα.

Πηγή