Εταιρεία ασφαλείας ισχυρίζεται ότι παρακάμπτει το Face ID του iPhone X με 3D μοντέλο μάσκας προσώπου

FaceID

Το iPhone X διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό γνώρισμα που η εταιρεία διαφήμισε περισσότερο κατά την παρουσίαση του. Μιλάμε για το χαρακτηριστικό αναγνώρισης προσώπου το οποίο σύμφωνα με την Apple να δηλώνει είναι το ισχυρότερο χαρακτηριστικό ασφάλειας και μάλιστα είπε ότι οι μάσκες ποιότητας Hollywood δεν θα μπορούσαν να το ξεγελάσουν. Ενώ οι ισχυρισμοί της εταιρείας μπορεί να είναι έγκυροι για κάποιους λόγους, μια επιχείρηση ασφαλείας ισχυρίζεται ότι έχει παρακάμψει το Face ID του iPhone X.

Η ομάδα της Bkav αντί για μια ρεαλιστική μάσκα έχει κατασκευάσει μια μάσκα που μπόρεσε να ξεγελάσει το χαρακτηριστικό αναγνώρισης προσώπου iPhone X. Η εταιρία λέει ότι έχουν χρησιμοποιήσει έναν δημοφιλή 3D εκτυπωτή, η μύτη και το δέρμα έγιναν χειροποίητα απο καλλιτέχνη και χρησιμοποίησαν εκτύπωση 2D για άλλα μέρη όπως τα μάτια με το κόστος να είναι περίπου στα $150. Η Bkav λέει ότι το αναγνωριστικό προσώπου δεν είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί το hack τους λειτούργησε, η εταιρεία λέει ότι γνωρίζει καλά πώς να εξαπατήσει το AI της Apple και το 2008, ήταν οι πρώτοι που έδειξαν ότι η αναγνώριση προσώπου δεν ήταν ένα αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας για φορητούς υπολογιστές. Όταν ρωτήθηκαν αν χρειάζονται οι διαστάσεις του ατόμου, είπαν ότι το τηλέφωνο θα σας αναγνωρίσει ακόμα και όταν καλύπτετε το ήμισυ του προσώπου σας.

Το ερώτημα εδώ είναι αν οι χρήστες του iPhone X θα πρέπει να ανησυχούν, αν και οι απώτεροι στόχοι θα είναι δισεκατομμυριούχοι, ηγέτες μεγάλων εταιρειών, εθνικοί ηγέτες, διασημότητες ταινιών κλπ. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι για την βιομετρική ασφάλεια ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ο καλύτερος. Η Bkav ξεκίνησε τις δοκιμές στις 5 Νοεμβρίου αμέσως μόλις έλαβε το iPhone X και δημοσίευσε τα αποτελέσματα σε μόλις πέντε ημέρες.