Η Ρωσική κυβέρνηση αλλάζει το λειτουργικό της σε Linux

Linux

Η ρωσική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να πετάξει τα Windows και να στραφούν σε ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα Linux στο εγγύς μέλλον. Ακούγεται σαν μια καλή είδηση για όλους τους χρήστες Linux, έτσι δεν είναι; Περιμένετε μέχρι να τα μάθουμε όλα.

Αυτή η κίνηση είναι εμπνευσμένη περισσότερο από πολιτικά κίνητρα από ότι για την αγάπη στο Linux και το Open Source. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι η Ρωσία θέλει να έχει τον έλεγχο της πάνω από το ρωσικό δίκτυο. Είναι δυσαρεστημένη για το ότι ενώ η Google μπορεί να παρακολουθεί τα πάντα και να απαντάει σε πάνω από 32.000 αιτήσεις ετησίως για τις αμερικάνικες υπηρεσίες επιβολής του νόμου, δεν κάνει το ίδιο και με τη Ρωσία.

Αυτή η μετάβαση σε Linux είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για να τιμωρήσουν τους μεγάλους γίγαντες τεχνολογίας όπως η Apple, η Google και η Microsoft, αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν περισσότερους φόρους και από την κατάργηση των Windows στους υπολογιστές της κυβέρνησης.

Ο νέος σύμβουλος του Διαδικτύου Klimenko, αποκάλυψε στον Πρόεδρο Πούτιν τα σχέδια αυτά σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο Bloomberg. Με λίγα λόγια είπε ότι: εμείς μεγαλώνουμε την αγελάδα και αυτοί την αρμέγουν.

Ο Kilimenko, ο οποίος βλέπει τη Google ως μια δυνητική απειλή για την εθνική ασφάλεια της μη συνεργασίας της με την κυβέρνηση, δεν φοβάται αν η Google αποφασίσει να εγκαταλείψει τη Ρωσία. Και πρόσθεσε: Δεν θα είναι μοιραία εάν η Google αφήνει τη Ρωσία. Τα Yandex και Mail.ru έχουν παρόμοιες τεχνολογίες.

Η Ρωσία δεν είναι η πρώτη χώρα που θα φύγει από τη Microsoft για ένα σύστημα Linux. Υπάρχουν αρκετές χώρες με το Linux ως το εθνικό OS. Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν επίσης αλλάξει τα κυβερνητικά γραφεία σε Linux και Open Source προϊόντα γραφείου, μια κίνηση που προορίζεται κυρίως για τη μείωση του κόστους για τις άδειες λογισμικού. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αυτοί που πληρώνουν στη Microsoft για να επεκτείνουν την υποστήριξη για τα Windows XP!

Είπατε κάτι? Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια παρακάτω κι αν είστε υπέρ ή κατά στο ότι όλες οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγή του λειτουργικού τους και να πληρώνουν (πληρώνουμε μέσω φόρων) κερατιάτικα στη κάθε Microsoft.

Πηγή