Η Apple δήλωσε ότι αναπτύσσει EKG Heart Monitor για το επόμενης γενιάς Apple Watch

Apple-Watch-Series-3

Η Apple λέγεται ότι εργάζεται με την EKG Heart Monitor για την επόμενη γενιά του Apple Watch προκειμένου να συμπεριλάβει περισσότερες δυνατότητες στα smartwatch, σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg.

Μια εκδοχή που δοκιμάζεται απαιτεί από τους χρήστες να πιέσουν το πλαίσιο του Apple Watch με δύο δάχτυλα του άλλου χεριού που στη συνέχεια περνάνε ένα ρεύμα στο στήθος του ατόμου για να παρακολουθούν ηλεκτρικά σήματα στην καρδιά και να ανιχνεύουν τυχόν ανωμαλίες. Το wearable προορίζεται για την συνεχή παρακολούθηση της καρδιάς για μερικές ημέρες το πολύ σε αντίθεση με τα ηλεκτροκαρδιογραφήματα ή τα EKG και τα ECGs που παρακολουθούν την καρδιακή δραστηριότητα για σύντομες περιόδους.

Η Apple επιδιώκει να προωθήσει τους αισθητήρες για να προβλέψει μελλοντικά προβλήματα, αντί να συλλέγει μόνο ιστορικά δεδομένα για το σώμα. Καθώς αυτό είναι ακόμα στα αρχικά στάδια, μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή και η εταιρεία μπορεί να συμπεριλάβει ακόμη και έναν αναβαθμισμένο αισθητήρα σε μελλοντικά προϊόντα ή ίσως όχι. Η Apple το Νοέμβριο είχε ανακοινώσει μια ερευνητική πρωτοβουλία σε ακανόνιστους καρδιακούς ρυθμούς με την Stanford Medicine για την οποία ο επικεφαλής ειδικών προγραμμάτων υγείας της Apple Michael O’Reilly λειτουργεί ως καθηγητής αναισθησιολογίας.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη κατεβάζουν μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα μετρητή καρδιακών παλμών του Apple Watch για τον εντοπισμό τυχόν παρατυπιών και εάν εντοπιστούν ανωμαλίες, παρέχεται στον χρήστη δωρεάν τηλεοπτική διαβούλευση με έναν γιατρό από τον πάροχο τηλεφωνίας American Well Corp. Τα στοιχεία που συλλέγονται από την έρευνα θα βοηθήσουν την Apple να ανιχνεύσει καλύτερα τυχόν ανωμαλίες και να υποστηρίξει επίσης το έργο EKG.

Οι σημερινοί κάτοχοι ενός Apple Watch μπορούν ήδη να αγοράσουν ένα EKG από την AliveCor Inc. που είναι ενσωματωμένο στον ιμάντα του ρολογιού. Πολλά φορητά EKG που λειτουργούν με smartphones είναι διαθέσιμα εδώ και αρκετά χρόνια.