Η Apple διέθεσε την εφαρμογή προγραμματισμού Swift Playgrounds για iPad

Swift Playgrounds app

Η Apple παρουσίασε χθες στο WWDC16 την εφαρμογή Swift Playgrounds για το iPad που διδάσκει τα παιδιά πως να γράψουν κώδικα. Περιλαμβάνει βασικές έννοιες της κωδικοποίησης μαζί με  ανεπτυγμένα μαθήματα προγραμματισμού της Apple, όπου οι μαθητές γράφουν κώδικα για να καθοδηγήσουν τους χαρακτήρες που εμφανίζονται στην οθόνη μέσω ενός γραφικού κόσμου και την επίλυση παζλ, καθώς μαθαίνουν βασικές έννοιες κωδικοποίησης.

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης ενσωματωμένα πρότυπα για να ενθαρρύνει τους χρήστες να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να δημιουργήσουν πραγματικά προγράμματα που μπορούν να μοιραστούν με τους φίλους τους. Περιλαμβάνει τα Apple μαθήματα προγραμματισμού που βοηθούν τους μαθητές να μάθουν βασικές έννοιες κωδικοποίησης, όπως η έκδοση εντολών, να δημιουργήσουν τις λειτουργίες, την εκτέλεση βρόχων και χρησιμοποιώντας στον κώδικα όρους, μεταβλητές και ούτω καθεξής. Η Apple θα κυκλοφορήσει τακτικά νέες αυτόνομες προκλήσεις, ώστε οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν να βελτιώνουν τις ικανότητες τους στην κωδικοποίηση.

Επιπλέον, το Swift Playgrounds έρχεται με μια σειρά από ενσωματωμένα πρότυπα για να βοηθήσει τους επίδοξους προγραμματιστές να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Οι φοιτητές και οι προγραμματιστές μπορούν να τροποποιήσουν και να αξιοποιήσουν αυτόν τον κώδικα για να φτιάξουν τον δικό τους, προσθέτοντας γραφικά και αλληλεπιδράσεις αφής. Το Swift Playgrounds σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια σχεδόν απεριόριστη ποικιλία από διαδραστικά προγράμματα που χρησιμοποιούν τη γλώσσα προγραμματισμού Swift. Δεδομένου ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί πραγματικό Swift κώδικα, τα έργα μπορούν να εξαχθούν απευθείας στο Xcode για να δημιουργήσετε προγράμματα για iOS και macOS που μπορεί τελικά να μετατραπούν σε πλήρεις εφαρμογές.