Η Apple χρησιμοποεί drones για να βελτιώσει τους χάρτες της και να ανταγωνιστεί τους Google Maps

Apple Maps

 Η Apple λέγεται ότι χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να βελτιώσει τους Χάρτες, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από το Bloomberg. Μαζί με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η εταιρεία θα προσθέσει επίσης κάποια εσωτερική τεχνολογία πλοήγησης για να βελτιωθεί η εφαρμογή της και να ανταγωνιστεί καλύτερα με την Google.

Η Apple χρησιμοποιεί σήμερα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με κάμερες και αισθητήρες που ταξιδεύουν συνεχώς για να καλύψουν περισσότερα μέρη. Ωστόσο, αντικαθιστώντας τα αυτοκίνητα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η εταιρεία θα είναι σε θέση να καταγράψει αυτά τα δεδομένα γρηγορότερα και να βελτιώσει τους Χάρτες της με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple έχει συγκεντρώσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ρομποτικής και συλλογής δεδομένων που θα χρησιμοποιήσουν drones για να συλλάβουν και να ενημερώσουν τις πληροφορίες του χάρτη. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα εξετάζουν τους δρόμους, θα παρακολουθούν τις αλλαγές στους δρόμους και θα παρακολουθούν αν οι περιοχές είναι υπό κατασκευή, πρόσθεσε η έκθεση επικαλούμενη ένα άτομο εξοικειωμένο με το θέμα. Η Apple έχει προσλάβει τουλάχιστον ένα άτομο από το Amazon.com Inc.’s Prime Air division για να βοηθήσει την ομάδα drone.

Εκτός από τα drones, η Apple θα προσθέσει περαιτέρω ενίσχυση στους Χάρτες εσωτερικής χρήσης, αλλά και για την υπηρεσία της πλοήγησης στο αυτοκίνητο. Παρόμοια με τους Google Maps, η εσωτερική χαρτογράφηση θα επιτρέψει στους χρήστες iPhone να περιηγηθείτε μέσα σε μουσεία και αεροδρόμια. Η εταιρεία είχε αποκτήσει την startup εταιρεία Indoor.io για το έργο της εσωτερικής χαρτογράφησης.