Η Google εγκαινιάζει το Play Security Reward Program και ενσωματώνει τις Instant Apps με το κουμπί Try it Now

Google Play logo

Στη συνεχιζόμενη εκδήλωση για την ανάπτυξη του Playtime της Google στο Βερολίνο και στο Σαν Φρανσίσκο, η εταιρεία έκανε μια σειρά ανακοινώσεων για την βελτίωση της πλατφόρμας του Google Play. Η εταιρία έχει επίσης παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα για το Bounty bug για το Play Store, όπου θα προσφέρει $1000 για την εύρεση σφαλμάτων σε εφαρμογές στο Play Store.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει πλέον πάνω από 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες και έφτασε τις 8 δισεκατομμύρια νέες εγκαταστάσεις εγκατάστασης ανά μήνα. Η Google θα προσθέσει νέες λειτουργίες στις λειτουργίες του Play Store και της Κονσόλας Google Play, οι οποίες θα βοηθήσουν τους προγραμματιστές να εκτελέσουν δοκιμές και να βελτιώσουν την ποιότητα της εφαρμογής τους.

Η ανανεωμένη εκδοτική ενότητα θα είναι πλέον διαθέσιμη σε 17 χώρες και η εταιρεία θα προσφέρει πλέον σε αυτή την ενότητα περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια ποιότητας για καλύτερη προσέγγιση. Το τμήμα παιχνιδιών παίρνει επίσης μια αναθεώρηση όπου θα εμφανίσει screenshots και trailers των παιχνιδιών και σύντομα θα περιλαμβάνει δύο νέες κατηγορίες Premium με επι πληρωμή παιχνίδια και νέα επερχόμενα παιχνίδια.

Το νέο κουμπί Try It στο Play Store σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να την εγκαταστήσετε στο τηλέφωνό σας. Η Google άρχισε να δοκιμάζει τη λειτουργία εφαρμογών Android Instant τον Ιανουάριο και άνοιξε για τους προγραμματιστές τον Μάιο. Το Android Vital, το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα στο συνέδριο προγραμματιστών I/O 2017, είναι ένας πίνακας εργαλείων για προγραμματιστές που βοηθάει στη βελτίωση της σταθερότητας και της απόδοσης των εφαρμογών και σήμερα η Google εισήγαγε πέντε ακόμα ζωτικά στοιχεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση της μπαταρίας.

Με τη νέα Πολιτική του Google Play, η εταιρεία θα αποκλείσει πλέον παιχνίδια και εφαρμογές που συνεχώς καταρρέουν ή παγώνουν στην πλειοψηφία των συσκευών.