Η Intel ανακοίνωσε το Falcon 8+ το πρώτο της εμπορικό drone

Intel Falcon 8+

Η Intel παρουσίασε το πρώτο της εμπορικό drone το Falcon 8+. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για βιομηχανική επιθεώρηση και χαρτογράφηση.

Το drone έρχεται εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Falcon 8+ UAV, Intel Cockpit για τον έλεγχο του, καθώς και το Intel Powerpack για να τροφοδοτήσει το UAV. Επίσης, τροφοδοτείται με το triple-redundant AscTec Trinity autopilot. Το Intel Falcon 8+ system μοιράζεται παρόμοια χαρακτηριστικά με τον προκάτοχό του, το Falcon AscTec 8. Ελέγχεται με ένα ανθεκτικό στο νερό πιλοτήριο εξοπλισμένο με ένα joystick και tablet και μπορεί να πετάξει για έως 26 λεπτά κάθε φορά με μια πλήρη φόρτιση.

Το σύστημα παρέχει λεπτομερείς εικόνες και δίνει πολύτιμες δομικές αναλύσεις που βοηθούν τους χρήστες να ανιχνεύσουν και να αποτρέψουν περαιτέρω ζημιές στις υποδομές. Το V-form octocopter, με πλήρη ηλεκτρονικό σύστημα που καλύπτει τις μπαταρίες, την επικοινωνία και τους αισθητήρες, είναι εφοδιασμένο για βιομηχανική επιθεώρηση, τον έλεγχο και τη χαρτογράφηση για τους επαγγελματίες και τους εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με την Intel.

Το UAV μετράει 768 x 817 x 160mm με βάρος απογείωσης 2,8 kg όταν είναι φορτωμένο με μια φωτογραφική μηχανή. Στο κέντρο του cockpit δεσπόζει το Intel chipset-powered tablet για το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή πολύπλοκων σχεδίων πτήσης, καθώς και την παρακολούθηση της ζωντανής μετάδοσης βίντεο μέσω ενός ψηφιακού συνδέσμου χαμηλού latency με ανάλυση έως 1080p σε απόσταση 1 χιλιομέτρου. Ο έλεγχος πτήσης μπορεί επίσης να γίνει με ένα μόνο χειριστήριο.

intel-cockpit