Η Microsoft ενδέχεται να εργάζεται σε αναδιπλούμενη συσκευή

microsoft-foldable-device

Τα Microsoft Windows 10 mobile λειτουργικό γνωρίζουμε όλοι ότι είναι νεκρό. Ωστόσο, ακούμε ότι η εταιρεία δεν αποσύρετε εντελώς. Λέγεται ότι η Microsoft εργάζεται τώρα σε μια πτυσσόμενη συσκευή με Pen και ψηφιακή μελάνη στο επίκεντρο.

Η Microsoft σχεδιάζει να δημιουργήσει μια εντελώς νέα κατηγορία που θα στοχεύει σε εντελώς νέους χρήστες. Τα Windows Core και το CShell είναι δύο από τα σημαντικότερα εσωτερικά έργα που επεξεργάζεται η Microsoft και αυτά τα δύο θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της νέας κινητής συσκευής, η οποία αναφέρεται ως “Andromeda”. Το Andromeda είναι ένα πρωτότυπο tablet που τρέχει τα Windows 10 ενσωματωμένα με το Windows Core OS μαζί με το CShell για να επωφεληθούν από την αναδιπλούμενη οθόνη. Το Windows Central αναφέρει ότι η νέα αναδιπλούμενη συσκευή έχει σχεδιαστεί ώστε να γίνεται τσέπης όταν διπλώνεται.

Οι αναφορές μιλάνε για δυνατότητα κλήσεων, έτσι μπορείτε να αντικαταστήσετε τεχνικά το πραγματικό smartphone σας και να πραγματοποιείτε κλήσεις και να στέλνετε μηνύματα κειμένου. Ωστόσο, το Windows Central λέει ότι δεν πρόκειται για αντικατάσταση smartphone, αλλά για ένα ψηφιακό σημειωματάριο τσέπης. Αυτή η πτυσσόμενη συσκευή θα εστιάζει στο pen και στο digital-Ink. Το πρωτότυπο ανοίγει σε μια εφαρμογή για φορητούς υπολογιστές με υποστήριξη για τις συνήθεις επιλογές μελάνης μέσω του Windows Ink. Η ίδια η εφαρμογή για φορητούς υπολογιστές έχει σχεδιαστεί για να μιμείται την εμπειρία που αποκομίζετε όταν γράφετε σε πραγματικό φορητό υπολογιστή. Όντας προϊόν της Microsoft, έχει μια οθόνη εκκίνησης και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή περιήγησης και φωτογραφιών.

Είναι πιθανό ότι θα τροφοδοτείται απο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon και θα μπορεί να τρέχει εφαρμογές True-UWP. Πηγαίνοντας στα αρχεία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που η Microsoft έχει καταθέσει για foldable συσκευές, μαζί με το Core OS, CShell, είναι πολύ πιθανό η Microsoft να κυκλοφορήσει κάτι νέο το επόμενο έτος.