Η Qualcomm ανακόνωσε την Clear Sight τεχνολογία για dual camera

Qualcomm Clear Sight

H Qualcomm ανακοίνωσε τη Qualcomm Clear Sight, τη νέα τεχνολογία διπλής κάμερα που τροφοδοτείται από τoν επεξεργαστή Qualcomm Spectra ISP (Image Signal Processor). Αυτή η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου ματιού και θα δώσει στις φωτογραφίες σας βελτιωμένο δυναμικό εύρος, καλύτερη ευκρίνεια και λιγότερο θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού,” λέει η Qualcomm.

Το Clear Sight διαθέτει δύο κάμερες, η καθεμία με τον δικό της φακό και αισθητήρα εικόνας. Οι φακοί έχουν πανομοιότυπο εστιακό μήκος, αλλά κάθε κάμερα έχει ένα διαφορετικό αισθητήρα εικόνας: έναν αισθητήρα έγχρωμης εικόνας και ένα ξεχωριστό αισθητήρα ασπρόμαυρης εικόνας. Οι αισθητήρες είναι οι ίδιοι, εκτός από το ότι το φίλτρο χρώματος για το μαύρο και το λευκό έχει αφαιρεθεί. Χωρίς αυτό, ο αισθητήρας δεν είναι σε θέση να συλλάβει το χρώμα, αλλά η ικανότητά του να συλλάβει το φως αυξάνεται κατά 3 φορές, το οποίο είναι χρήσιμο για περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό. Χωρίς το φίλτρο χρώματος, οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες έχουν πολύ καλύτερη αντίθεση και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έχουν λιγότερο θόρυβο και βελτιωμένη ευκρίνεια. Όταν η φωτογραφία σας συνδυαστεί με την αντίστοιχη έγχρωμη θα προκύψει μια καλύτερη ποιότητα της εικόνας που θα είναι πιο φωτεινή, λέει η Qualcomm.

Η τεχνολογία Clear Sight υποστηρίζεται από τους Qualcomm Snapdragon 820 και 821 επεξεργαστές που διαθέτουν Qualcomm Spectra ISP, μια βασική τεχνολογία αφιερωμένη σε φωτογραφικές μηχανές  και βέβαια στα μελλοντικά chipsets της εταιρείας.