Η Samsung σχεδιάζει να φέρει το Tizen OS σε όλες τις μελλοντικές της συσκευές

Tizen OS

Η Samsung σκέφτεται να αρχίσει να χρησιμοποιεί το δικό της λειτουργικό Tizen OS για όλα τα μελλοντικά προϊόντα της και η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο η αγορά της Ινδίας να γίνει η πρώτη που θα κυκλοφορούν αυτές οι συσκευές βάσει ενός δημοσιεύματος της Korean times τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ένα ανώτερο στέλεχος της Samsung Electronics, είπε ότι ο  γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών της Νότιας Κορέας έχει μεγάλα σχέδια για το Tizen και θέλει να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο οικοσύστημα πέρα από τα κινητά τηλέφωνα. Το στέλεχος της Samsung ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε: ”Αν δεν έχετε το δικό σας οικοσύστημα, τότε δεν θα έχετε κανένα μέλλον. Το Tizen δεν είναι απλώς μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε για χρήση σε φορητές συσκευές”. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η εταιρεία αναγνωρίζει την καθυστερημένη είσοδό της στην ανάπτυξη του δικού της περιεχομένου με βάση το οικοσύστημα του Tizen, αλλά τώρα αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είχε μεγάλη επιτυχία στην Ινδία από τα Tizen-based smartphones της σειράς Z και αυτό ήταν ένα είδος τεστ για να δουν τι νούμερα μπορεί να κάνει το Tizen στη συγκεκριμένη τεράστια αγορά.  Η σειρά τηλεφώνων Z της Samsung με λειτουργικό σύστημα Tizen τηλέφωνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους Ινδούς καταναλωτές. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, η Samsung πούλησε περίπου 64 εκατομμύρια τηλέφωνα εκεί. ”Αυτό σημαίνει ότι το Tizen μπορεί να είναι ανταγωνιστικό”, δήλωσε το ανώνυμο στέλεχος.