Η YouTube Mobile εφαρμογή θα προσφέρει σύντομα Ζωντανό Βίντεο

YouTube HDR video

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης VidCon στην Καλιφόρνια, το YouTube ανακοίνωσε τα σχέδιά του να φέρει το live streaming στην κύρια Youtube εφαρμογή για κινητά που σημαίνει ότι η μεγαλύτερη ιστοσελίδα βίντεο στον κόσμο θα τα βάλει τώρα ενάντια και στο Facebook Live και το Periscope. Θα πρέπει να πατήσετε απλά το πλήκτρο λήψης μέσα από την εφαρμογή, επιλέξτε μια μικρογραφία, επιλέξτε ένα τίτλο και θα βγείτε στον αέρα.

Το Live streaming δεν είναι κάτι νέο στο Youtube. Το ίδιο το συνέδριο VidCon πραγματοποιήθηκε σε ζωντανή ροή στο Youtube. Το χαρακτηριστικό υπάρχει από το 2011 και έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές. Επί του παρόντος, η Ζωντανή μετάδοση που χρησιμοποιείται κυρίως για συνέδρια απαιτεί ακριβό εξοπλισμό και δεν είναι mobile friendly.

Η λειτουργία θα λειτουργήσει παρόμοια με τα Facebook Live και Periscope, με σερπαντίνες έχοντας τη δυνατότητα να δείτε ζωντανά σχόλια από τους θεατές. Ωστόσο, στο live streaming του YouTube θα επωφεληθείτε από την υποδομή της ζωντανής ροής της εταιρείας, η οποία έχει ενισχυθεί από το ντεμπούτο της το 2011. Το Mobile live streaming έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής από την Meerkat που ξεκίνησε το 2015, και έχει χρησιμοποιηθεί για να καλύψει μια ποικιλία εκδηλώσεων.

Το Live streaming θα ξεκινήσει σήμερα για επιλεγμένους δημιουργούς YouTube και θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες στο εγγύς μέλλον.