Μόνο 2 έως 3 εκατομμύρια μονάδες iPhone X θα είναι διαθέσιμες κατά την έναρξη κυκλοφορίας του

iPhone X

Καθώς πλησιάζουμε στην επίσημη κυκλοφορία του iPhone X, ακούμε αναφορές από τον πολύ διάσημο αναλυτή της KGI, Ming-Chi Kuo, ο οποίος αναφέρει ότι μόνο τα 2 έως 3 εκατομμύρια μονάδες του iPhone X θα είναι διαθέσιμες τη στιγμή της κυκλοφορίας του στις 3 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με την αναμενόμενη ζήτηση των 40-50 εκατομμυρίων μονάδων.

Ο Kuo αναφέρει επίσης ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την παραγωγή του iPhone X είναι η ευέλικτη πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος (FPCB) για την κεραία της συσκευής λόγω της αυξημένης πολυπλοκότητας του σχεδιασμού και της αρχικής εφοδιαστικής αλυσίδας Murata που δεν ανταποκρίνεται στη ζήτηση. Το δεύτερο εμπόδιο είναι το FPCB για τον ευρυγώνιο φακό της πίσω κάμερας, αντίθετα από τον φακό διπλής κάμερας στα τηλέφωνα Samsung ή Huawei, το τηλεφακό iPhone X και ο διπλός φακός χρησιμοποιούν ξεχωριστά PCB και ο προμηθευτής αντιμετώπισε προβλήματα ποιότητας με τον ευρυγώνιο φακό.

Το τρίτο εμπόδιο είναι ο προβολέας υπέρυθρων σημείων της φωτογραφικής μηχανής TrueDepth ή το εξάρτημα Romeo. Η μονάδα Remo περιλαμβάνει τον προβολέα Dot που φέρει πάνω από 30.000 αόρατες κουκίδες για να δημιουργήσει ακριβή χάρτη βάθους του προσώπου σας. Σύμφωνα με τον Kuo, τα αρχικά σφάλματα με την αναγνώριση προσώπου έχουν φτιαχτεί τώρα. Ο Kuo, βλέποντας τη νέα εξέλιξη στην παραγωγή του iPhone X, έχει μειώσει την εκτίμησή του από 30-35 εκατομμύρια σε 25-30 εκατομμύρια.