Οι Nikon KeyMission 170 και KeyMission 80 είναι οι νέες action cameras της εταιρείας

Nikon KeyMission

Η Nikon ανακοίνωσε δύο νέες φωτογραφικές μηχανές δράσης, τις KeyMission 170 και KeyMission 80. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει την KeyMission 360 action camera με εγγραφή βίντεο 4K στις αρχές του τρέχοντος έτους.

https://www.youtube.com/watch?v=sbGPTOa6USI

Η KeyMission 170 είναι ανθεκτική σε πτώσεις, αδιάβροχη και συλλαμβάνει δυναμικό 170° ευρυγώνιο 4K UHD βίντεο στα 30p. Έρχεται με διάφορες λειτουργίες λήψης, όπως αργή κίνηση, Superlapse Movie και Time-lapse Movie. Η κάμερα διαθέτει και ψηφιακό σταθεροποιητή Electronic Vibration Reduction (e-VR). Είναι συμβατή με την εφαρμογή SnapBridge για smartphones και tablets και το KeyMission 360/170 Utility για υπολογιστές. Η κάμερα είναι αδιάβροχη έως 33 πόδια, απορροφά τους κραδασμούς έως 6,6 πόδια και μπορεί να χειριστεί θερμοκρασίες μέχρι και -10 βαθμούς Κελσίου. Η Nikon θα πουλήσει επίσης ένα αδιάβροχο περίβλημα για την προστασία της KeyMission 170 σε βάθη 131 ποδιών. Διαθέτει οθόνη 1.5″, ανάλυσης 340.000 dots και η μπαταρία της έχει αυτονομία 250 φωτογραφιών ή 60 λεπτών video και δέχεται κάρτες μνήμης microSD. Θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο στην τιμή των $400.

https://www.youtube.com/watch?v=Jv9m_DSIUSo

Η KeyMission 80 είναι μια wearable φωτογραφική μηχανή σχεδιασμένη για γρήγορα γυρίσματα, φωτογραφίες και ταινίες. Διαθέτει ένα αποκλειστικά σχεδιασμένο μικρό φακό NIKKOR και έρχεται εξοπλισμένη με μια δεύτερη κάμερα με 4,9 εκατομμύρια ενεργά pixels και μια οθόνη LCD για εύκολες selfies. Χάρη στον φορητό σχεδιασμό του προσφέρει εγγραφή με το ένα χέρι με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι αδιάβροχη μέχρι 3,2 πόδια και αντέχει σε πτώσεις μέχρι 1 μέτρα. Η κάμερα διαθέτει λειτουργία Movie Time-lapse για την καταγραφή των αλλαγών που επέρχονται με τον χρόνο, και Route Shooting  για τη σύλληψη ενός ταξιδιού με φωτογραφίες ή ταινίες. Έχει ενσωματωμένες τεχνολογίες Wi-Fi, NFC, Bluetooth και Snapbridge και μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μέχρι -10 βαθμούς Κελσίου. Η μπαταρία της έχει αυτονομία 220 λήψεων ή 40 λεπτών video. Θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο, στη τιμή των $279.

https://www.youtube.com/watch?v=Q_fEmGTWP90