Το Google Backup and Sync θα αντικαταστήσει πλήρως το Google Drive

Backup and Sync

Η Google έχει ξεκινήσει μια νέα εφαρμογή γραφείου για χρήστες του Google Drive, που ονομάζεται Drive File Stream. Διαθέσιμο για πελάτες της G Suite, θα αντικαταστήσει ουσιαστικά την εφαρμογή Desktop του Google Drive για PC και Mac, η οποία δεν θα υποστηρίζεται πλέον ξεκινώντας στις 11 Δεκεμβρίου 2017 και θα τερματιστεί πλήρως στις 12 Μαρτίου 2018.

Η Google λέει ότι οι χρήστες θα δουν τις ρυθμίσεις στην Κονσόλα διαχειριστή για το Drive File Stream που βρίσκεται στις Εφαρμογές> G Suite> Μονάδα δίσκου και Έγγραφα> Πρόσβαση δεδομένων. Το Drive File Stream θα είναι ενεργοποιημένο για όλους τους πελάτες, αλλά θα εμφανίζει μόνο συνδέσεις λήψης στη διασύνδεση Drive, αν τις εμφανίζετε αυτήν τη στιγμή για το Backup και Sync / Google Drive για Mac / PC.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα παγιώσει τις εφαρμογές συγχρονισμού αρχείων επιφάνειας εργασίας για το Google Drive και το Google Photos for consumers σε μια καινούργια εφαρμογή με την ονομασία Backup and Sync που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να συγχρονίζετε φωτογραφίες. Οι επιχειρηματικοί πελάτες που είναι εγγεγραμμένοι στις εφαρμογές G Suite της Google θα μεταφερθούν στο Drive File Stream.

Επιπλέον, η Google επισημαίνει ότι εάν ένας χρήστης εκτελεί ταυτόχρονα τα Drive File Stream και Backup και Sync στο ίδιο μηχάνημα, θα τους ζητηθεί να σταματήσουν να συγχρονίζουν το My Drive με Backup και Sync για να εξοικονομήσουν χώρο στο δίσκο. Επιπλέον, οι συντάκτες τουTeam Drive δεν θα μπορούν να επεξεργαστούν τα αρχεία Team Drive όταν ανοίγουν στο Drive File Stream και θα μπορούν να τα δουν μόνο. Για να επεξεργαστείτε αυτά τα αρχεία, θα πρέπει να τα ανοίξετε στο Drive από τον ιστό.