Το Meizu PRO 6 θα διατεθεί αποκλειστικά με 10-Core Helio X25 SoC

Meizu PRO 6 Helio X25

Η MediaTek παρουσίασε σήμερα επίσημα τον επεξεργαστή της Deca-Core Helio X20 σε μια εκδήλωση στην Κίνα. Ο CEO της Meizu Yongxiang ΒΑΙ και ο Αντιπρόεδρος της MediaTek & Co-COO, Jeffrey Ju επιβεβαίωσαν ότι η επερχόμενη ναυαρχίδα Meizu PRO 6 θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από έναν επεξεργαστή Deca-Core Helio X25. Το smartphone νωρίτερα φημολογούνταν ότι θα τροφοδοτείται από το Samsung Exynos 8870 SoC.

Το Helio X25 θα χρησιμοποιήσει παρόμοια αρχιτεκτονική με το Helio X20 που περιλαμβάνει 4 πυρήνες ARM Cortex A53, 4 πυρήνες A53 Cortex και 2 πυρήνες Cortex A72, αλλά το τσιπ θα είναι χρονισμένο σε υψηλότερες ταχύτητες έως και 2.5GHz και η Mali-T880MP4 GPU θα πρέπει επίσης να αυξηθεί έως και 850 MHz. Ακόμα κι αν οι ταχύτητες ρολογιού είναι υψηλότερες, θα καταναλώνουν την ίδια ποσότητα ενέργειας όπως το X20, σύμφωνα με τη MediaTek.

Η MediaTek ήδη ξεκίνησε να προμηθεύει το Helio X20 με το ZOPO Speed 8 που εισήχθη στο MWC τον περασμένο μήνα, να είναι το πρώτο smartphone που θα φοράει το SoC. Το Helio X25 θα διατεθεί αποκλειστικά για το Meizu PRO 6, αλλά η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του smartphone δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Το τηλέφωνο επίσης φημολογείται ότι θα έρθει πακέτο με 6GB μνήμης RAM.

Πηγή