Η Nikon Japan ανακοινώνει αυξήσεις τιμών μέχρι και 18% σε φακούς και φλας.

Nikon logo

Η Nikon έχει κυκλοφορήσει λεπτομέρειες σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών που θα εφαρμόσει στην ιαπωνική αγορά από την αρχή του Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν συνολικά 73 DX και FX φακούς, καθώς και τρεις τηλεμετατροπείς. Επιπλέον, θα περιλαμβάνονται 21 φακοί για το σύστημα Nikon 1, ο FT1 προσαρμογέας και έξι μονάδες φλας Speedlite, μαζί με τα συνδεόμενα ασύρματα τηλεχειριστήρια. Νεότεροι φακοί, όπως οι πρόσφατα ανακοινωθέντες AF-P 18-55mm F3.5-5.6G / VR, το 200-500mm F5.6E ED VR, τον 24-70mm F2.8E ED VR και το 24 χιλιοστό F1.8G ED  δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο.


Ο βαθμός της αύξησης ποικίλλει σε όλους τους τομείς, αλλά ορισμένα προϊόντα, όπως η μονάδα φλας SB-300, θα δεχθούν μια αύξηση των τιμών τους κοντά στο 18%. Άλλα όμως θα αυξηθούν λιγότερο από 5%.
Η εταιρεία αποδίδει τις αυξήσεις των τιμών στις πιέσεις που δέχεται από την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, και ισχυρίζεται ότι έχει κάνει ότι μπορεί για να απορροφήσει η ίδια το πρόσθετο κόστος.
Οι πληροφορίες υποτίθεται πως αφορούν μόνο την ιαπωνική αγορά και δεν υπάρχει καμία αναφορά των αυξήσεων που να επηρεάζουν άλλες περιοχές. Όμως μετά από μια βόλτα στα ελληνικά φωτογραφικά μαγαζιά, διαπίστωσα ήδη μεγάλες αυξήσεις των τιμών σε πολλά προϊόντα της Nikon.

Nikkor AFS_400