Οι Χάρτες Google αποκαλύπτουν ενημερώσεις με τεχνητή νοημοσύνη για πιο έξυπνη πλοήγηση

Google-Maps-AI-features-2023

Οι Χάρτες Google εισάγουν ενημερώσεις που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν τις εμπειρίες των χρηστών και να προωθήσουν βιώσιμες ταξιδιωτικές επιλογές. Από την Immersive View για διαδρομές προς το Lens στους Χάρτες, τη βελτιωμένη πλοήγηση και τις λεπτομέρειες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, οι Χάρτες Google αναβαθμίζουν τις δυνατότητες ταξιδιωτικής βοήθειας.

Οι Google maps εισάγουν την Immersive View για διαδρομές, φέρνοντας επανάσταση στον προγραμματισμό ταξιδιών. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες σε επιλεγμένες πόλεις να οπτικοποιούν ολόκληρο το ταξίδι τους σε πολυδιάστατη προβολή. Παρέχει λεπτομερείς οδηγίες στροφή προς στροφή και προσφέρει ένα ρυθμιστικό χρόνου για τον προγραμματισμό της κυκλοφορίας και των καιρικών συνθηκών, εξασφαλίζοντας μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία.

Το Lens in Maps, παλαιότερα γνωστό ως Search with Live View, καλύπτει πλέον περισσότερες από 50 νέες πόλεις. Αυτή η λειτουργία που βασίζεται στο AI βοηθά τους χρήστες να προσανατολιστούν γρήγορα σε άγνωστα μέρη. Πατώντας απλώς το εικονίδιο του φακού, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με κοντινά ΑΤΜ, σταθμούς συγκοινωνίας, εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα, διευκολύνοντας την εξερεύνηση.

Οι Χάρτες Google βελτιώνουν τον χάρτη πλοήγησής τους με πιο ρεαλιστικές αναπαραστάσεις κτιρίων για βελτιωμένο προσανατολισμό στις αστικές περιοχές. Περιλαμβάνει επίσης προηγμένες λεπτομέρειες λωρίδας για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο.

Τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις λωρίδες HOV στις ΗΠΑ και οι πληροφορίες ορίων ταχύτητας με τεχνητή νοημοσύνη στην Ευρώπη θα παρέχουν πιο ακριβή σχεδιασμό διαδρομής.

Οι οδηγοί EV θα έχουν πλέον ολοκληρωμένες πληροφορίες σταθμών φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης της συμβατότητας και της ταχύτητας φορτιστή. Αυτή η λειτουργία ελαχιστοποιεί το άγχος φόρτισης υποδεικνύοντας την τελευταία χρήση φορτιστών, αποτρέποντας περιττές στάσεις σε ανενεργούς σταθμούς. Αυτές οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στους προγραμματιστές στην Πλατφόρμα Google maps.

Η αναζήτηση στους Google maps γίνεται πιο έξυπνη. Οι χρήστες μπορούν πλέον να αναζητούν συγκεκριμένα στοιχεία ή δραστηριότητες και να λαμβάνουν αποτελέσματα πρώτης φωτογραφίας με βάση δισεκατομμύρια κοινές φωτογραφίες. Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμες θεματικές προτάσεις για μέρη και αποτελέσματα για δραστηριότητες και φαγητό, προσφέροντας έμπνευση για αυτές τις αυθόρμητες περιπέτειες.

Αυτές οι ενημερώσεις με τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να κυκλοφορήσουν σταδιακά. Το Immersive View για διαδρομές θα ξεκινήσει σε επιλεγμένες πόλεις, όπως το Άμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Δουβλίνο και άλλα σε Android και iOS.

Το Lens in Maps θα επεκταθεί σε περισσότερες από 50 νέες πόλεις. Ο βελτιωμένος χάρτης πλοήγησης θα εισαχθεί σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι πληροφορίες φόρτισης EV θα είναι διαθέσιμες παγκοσμίως σε iOS και Android.

Νέες δυνατότητες αναζήτησης θα κυκλοφορήσουν στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, με προγραμματισμένη παγκόσμια επέκταση. Αυτές οι ενημερώσεις στοχεύουν να κάνουν τους Χάρτες Google έναν ακόμη πιο πολύτιμο ταξιδιωτικό σύντροφο, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να σχεδιάσουν και να πλοηγηθούν με σιγουριά τα ταξίδια τους.