Η Qualcomm αποκαλύπτει τη λύση πολλαπλών πλατφορμών «Snapdragon Seamless».

Snapdragon Seamless

Στο Snapdragon Summit, η Qualcomm Technologies παρουσίασε μια καινοτόμο τεχνολογία γνωστή ως Snapdragon Seamless. Αυτή η λύση πολλαπλών πλατφορμών διευκολύνει την απρόσκοπτη σύνδεση διαφόρων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων συσκευών Android, Windows και Snapdragon που χρησιμοποιούν διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Σύμφωνα με την έρευνα Συνδεδεμένων Καταναλωτών της Deloitte το 2023, το μέσο νοικοκυριό των ΗΠΑ διαθέτει πλέον 21 διαφορετικές ψηφιακές συσκευές. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές συχνά δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά μεταξύ τους, ιδιαίτερα εάν προέρχονται από διαφορετικούς κατασκευαστές.

Αυτή η έλλειψη συμβατότητας περιορίζει τις επιλογές των καταναλωτών και μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου οι καταναλωτές αισθάνονται εγκλωβισμένοι στο οικοσύστημα ενός μόνο κατασκευαστή για να διασφαλιστεί η συμβατότητα της συσκευής. Η Qualcomm τόνισε ότι ο στόχος είναι να επιτραπεί σε αυτές τις συσκευές να επικοινωνούν και να συνεργάζονται ως ένα ενοποιημένο σύστημα.

Το Snapdragon Seamless προσφέρει μια λύση για κατασκευαστές συσκευών και συνεργάτες λειτουργικών συστημάτων για τη βελτίωση και την επέκταση της εμπειρίας πολλών συσκευών για τους καταναλωτές.

Ακολουθούν μερικά πρακτικά παραδείγματα για το τι μπορεί να επιτύχει αυτή η τεχνολογία:

  • Απρόσκοπτη λειτουργία ποντικιών και πληκτρολογίων σε υπολογιστές, τηλέφωνα και tablet.
  • Εύκολη μεταφορά και απόθεση αρχείων και κοινής χρήσης παραθύρων μεταξύ διαφορετικών τύπων συσκευών.
  • Έξυπνη εναλλαγή ακουστικών με βάση την προτεραιότητα της πηγής ήχου.
  • Επέκταση των δυνατοτήτων των smartphones με XR (Extended Reality).

Snapdragon Seamless Integration

Το Snapdragon Seamless είναι μια τεχνολογία πολλαπλών πλατφορμών που ενδυναμώνει την εύκολη σύνδεση πολλαπλών συσκευών σε διάφορα λειτουργικά συστήματα.

Επιτρέπει την κοινή χρήση περιφερειακών και δεδομένων και έχει ενσωματωθεί στις κινητές πλατφόρμες της Qualcomm, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων Snapdragon 8 Gen 3 και Snapdragon X Elite, καθώς και στις φορητές και ακουστικές πλατφόρμες τους.

Η Qualcomm Technologies ένωσε τις δυνάμεις της με κολοσσούς του κλάδου όπως η Microsoft, το Android, η Xiaomi, η ASUS, η HONOR, η Lenovo και η OPPO. Η συλλογική τους προσπάθεια στοχεύει να προσφέρει στους καταναλωτές εμπειρίες πολλαπλών συσκευών μέσω του Snapdragon Seamless και αυτή η συνεργασία πρόκειται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως ήδη από φέτος.