Το iOS 11 μπορεί να διαγράψει αυτόματα τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές για να αυξήσει το χώρο στο iPhone

enable-offload-unused-apps

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε το iOS 11 με νέα εφαρμογή αρχείων, ενισχυμένη Siri, φωνητική μετάφραση, ενοποιημένο κέντρο ελέγχου και πολλά άλλα. Το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας σποραδικά διαθέτει και μια νέα λειτουργία που διαγράφει αυτόματα τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές και σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στη συσκευή σας. Στόχος του είναι να προσφέρει στους χρήστες του iPhone καλύτερο έλεγχο του χώρου αποθήκευσης του τηλεφώνου τους.

Σεσημασμένες ως αχρησιμοποίητες εφαρμογές (Offload Unused Apps), η λειτουργία αφαιρεί τις ελάχιστα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές, αλλά διατηρεί τα έγγραφά και τα δεδομένα τους στη συσκευή σας. Μπορείτε να βρείτε μια νέα καρτέλα στην περιοχή Ρυθμίσεις που διαβάζει το “Αποθήκευση iPhone” στο iOS 11, το οποίο θα έχει ένα εναλλακτικό κουμπί “Αποσύνδεση εφαρμογών”. Η ενεργοποίηση του κουμπιού θα ζητήσει από το iOS να διαγράψει εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σπάνια από τη συσκευή σας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για το περιεχόμενό σας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν να εκφορτώσουν μεμονωμένες εφαρμογές σύμφωνα με την επιλογή τους. Η εξήγηση κάτω από τη δυνατότητα “Απενεργοποίηση εφαρμογών” αναφέρει: “Αυτό θα απελευθερώσει την αποθήκευση που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή, αλλά θα διατηρεί τα έγγραφα και τα δεδομένα της. Η επανεγκατάσταση της εφαρμογής θα επαναφέρει τα δεδομένα σας αν η εφαρμογή είναι ακόμα διαθέσιμη στο App Store “.

Οι διαγραμμένες εφαρμογές εμφανίζονται ως εικονίδια με γκρι χρώμα στην αρχική οθόνη και μπορούν να επανεγκατασταθούν με ένα πάτημα. Η λειτουργία “Offload App” θα είναι χρήσιμη ειδικά για τα παλιότερα iPhone με 16GB ή 32GB αποθήκευσης.