Το Google Chrome για επιτραπέζιους υπολογιστές αποκτά διεπαφή χρήστη Material Design, λειτουργίες ασφαλείας

Chrome gets Material Design

Αυτό το μήνα, το Google Chrome γιορτάζει τα 15α γενέθλιά του με νέα εμφάνιση και δυνατότητες. Τώρα μπορείτε να εξατομικεύσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, να εξερευνήσετε το ανανεωμένο Chrome Web Store και να επωφεληθείτε από βελτιωμένες δυνατότητες αναζήτησης, μεταξύ άλλων.

Η Google σημειώνει ότι φέτος, ο Chrome έχει θέσει ένα νέο πρότυπο στις ταχύτητες φόρτωσης σύμφωνα με δοκιμές αναφοράς. Το πρόγραμμα περιήγησης έχει επίσης δώσει προτεραιότητα στο HTTPS ως προεπιλογή για βελτιωμένη ασφάλεια και απλοποιημένη διαχείριση κωδικών πρόσβασης για τους χρήστες. Επιπλέον, η μηχανική εκμάθηση έχει ενσωματωθεί για να προσφέρει μια πιο εξατομικευμένη και προσβάσιμη εμπειρία περιήγησης.

Το Google Chrome ανανεώνεται στην επιφάνεια εργασίας, εμπνευσμένο από το σχέδιο Material You. Τα εικονίδια είναι πλέον πιο καθαρά και διαθέτουν νέους συνδυασμούς χρωμάτων που ταιριάζουν με τις καρτέλες και τη γραμμή εργαλείων σας. Αυτά τα θέματα σας βοηθούν να διαφοροποιήσετε τα προφίλ, όπως τους λογαριασμούς εργασίας και προσωπικούς λογαριασμούς, με μια ματιά.

Το Chrome θα προσαρμοστεί επίσης στις ρυθμίσεις του λειτουργικού σας συστήματος, όπως οι σκοτεινές και φωτεινές λειτουργίες. Θα βρείτε ένα βελτιωμένο μενού για γρήγορη πρόσβαση σε επεκτάσεις, Μετάφραση Google και πολλά άλλα.

Το Chrome Web Store έχει επανασχεδιαστεί στο στυλ Material You, διευκολύνοντας την εύρεση χρήσιμων επεκτάσεων. Διαθέτει μοντέρνα διεπαφή, νέες κατηγορίες επεκτάσεων όπως αυτές με τεχνητή νοημοσύνη και εξατομικευμένες προτάσεις.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τη δημόσια προεπισκόπηση σήμερα. Για λόγους ασφάλειας, το Chrome ελέγχει τώρα τις επεκτάσεις για πιθανά προβλήματα και εργαλεία όπως το CRXcavator και το Spin.AI Risk Assessment βοηθούν τις επιχειρήσεις να αξιολογήσουν τους κινδύνους επεκτάσεων.

Το Chrome απλοποιεί την αναζήτηση στον ιστό. Μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στα εργαλεία αναζήτησης κατά την περιήγηση σε μια σελίδα επιλέγοντας «Αναζήτηση αυτής της σελίδας με το Google» από το μενού. Αυτό ανοίγει το πλαϊνό πλαίσιο της Αναζήτησης Google με σχετικές αναζητήσεις και πολλά άλλα.

Μπορείτε ακόμη και να καρφιτσώσετε τον πίνακα στη γραμμή εργαλείων σας. Η Google εισήγαγε επίσης δυνατότητες δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας στον ιστό, επιτρέποντάς σας να βρίσκετε γρήγορα πληροφορίες για κατάλληλους ιστότοπους.

Η Ασφαλής περιήγηση στο Chrome σας κρατά ασφαλείς επισημαίνοντας επικίνδυνους ιστότοπους και αρχεία. Προηγουμένως, έλεγχε τους ιστότοπους με μια λίστα γνωστών κακών τοποθεσιών, που ενημερώνονταν κάθε 30 έως 60 λεπτά.

Για την καταπολέμηση εξελιγμένων τοποθεσιών ηλεκτρονικού ψαρέματος, το Chrome ελέγχει τώρα τους ιστότοπους σε πραγματικό χρόνο έναντι των γνωστών κακών ιστότοπων της Google. Αυτή η αλλαγή στοχεύει στη βελτίωση της προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και ηλεκτρονικό ψάρεμα κατά 25%. Η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.